Rondreis Colombia Compleet Reizen door Colombia | Rondreizen Colombia
rOndreis
Colombia.nl
Engelstalige service in Colombia Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€3.045,-
Rondreis Colombia Compleet

Rondreis Colombia Compleet

In 20 dagen kun je het prachtige Colombia met haar mooiste highlights bezoeken. We hebben een mooie rondreis voor je samengesteld waarbij je de meest uiteenlopende plaatsen en landschappen bezoekt en geweldige tours maakt. Je reist van de bruisende stad Bogotá terug in de tijd naar Villa de Leyva, je bezoekt de koffie regio van Colombia, je reist door de Tatacoa woestijn en komt uit bij archeologische sites van San Agustín. Verder bezoek je tijdens je reis het prachtige witte stadje Popayán, salsastad Cali, ‘stad van de lente’ Medellín en natuurlijk parel van de Cariben: Cartagena. Als afsluiter hebben we een verblijf aan het schitterende verlaten palmbomenstrand bij Tayrona voor je in petto, een geweldige afsluiter om even bij te komen van alle indrukken van dit prachtige land.

De rondreis Colombia Compleet heeft een perfecte balans tussen natuur en cultuur, waardoor u een complete indruk van het land zult krijgen.

De route: Route: Bogotá - Villa de Leyva - San Agustín - Popayán -Cali - Koffieregio - Cartagena - Tayrona
 
 

Dagprogramma Rondreis Colombia Compleet

Dag 1 - Start Bogota
E©n van onze medewerkers staat bij aankomst op de luchthaven van Bogotá klaar om je naar het hotel te brengen. Je ontvangt een uitgebreid informatiepakket voor jouw reis door Colombia en overnacht op basis van logies/ ontbijt

Dag 2 - Stadstour Bogotá
Excursie stadstour Bogotá (halve dag): Je wordt opgehaald door de (Engelssprekende) gids en gaat door middel van een wandeltour de hoogtepunten van Bogotá ontdekken. Je bezoekt het historische centrum van Bogotá "La Candelaria”, de prachtige kerken en het paleis op het grote plein. Ook neemt de gids je mee naar een aantal musea die zeer de moeite waard zijn: het goudmuseum (gesloten op maandag), het smaragdmuseum (gesloten op zondag) en het museum van Botero, waar bijzondere kunstwerken van deze beroemde kunstenaar te vinden zijn. De middag is vrij te besteden.

Rondreis Colombia Compleet ZipaquiraDag 3 - Zoutkathedraal in Zipaquira, Villa de Leyva
Je reist vandaag per transfer naar het koloniale Villa de Leyva, een pittoresk plaatsje met een enorm plein en schattige straatjes met grote keien. De bergen omringen het stadje en daardoor heeft Villa de Leyva een bijzondere uitstraling. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Zipaquira, met als belangrijkste attractie de zoutkathedraal die gelegen is in een langgerekte grot. De kathedraal is geopend ter ere van de mijnwerkers die er ooit hun werk deden. U kunt optioneel nog naar Guatavita Lagoon gaan, een kratermeer gelegen op 3000 meter hoogt. De krater heeft een prachtige lagune. Je wordt einde middag in Villa de Leyva afgezet bij je hotel.

Dag 4 - markt Raquira, Bogotá
Excursie Raquirá markt: Na het ontbijt reis je naar Raquirá, de “stad van de potten." Hier vind je voornamelijk Colombiaanse handwerk gemaakte spullen. Raquira zelf is een kleurrijk stadje, een korte stop is zeker de moeite waard.
Einde middag keer je weer terug naar Bogotá waar je weer in hetzelfde hotel verblijft als de eerste nacht.

Dag 5 - Vlucht Neiva, Tatacoa en San Agustín
Je wordt per transfer naar Bogotá airport gebracht en vliegt naar Neiva. Vanaf Neiva reis je per transfer naar de woestijn van Tatacoa. Onderweg geniet je van bijzondere landschappen. Vervolgens word je naar San Agustin gebracht, uitvalsbasis voor de archeologische sites in de omgeving.

Dag 6 - San Agustín
Vandaag is vrij te besteden in San Agustín. Je kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en een bezoek brengen aan een van de belangrijkste archeologische sites van Zuid Amerika. Veel stenen beelden met figuren uit de precolumbiaanse tijd zijn hier te vinden.

Rondreis Rondreis Colombia Compleet PopayanDag 7 - Popayán
In de ochtend is er optioneel nog tijd om een mooie paardrijdtocht te maken naar El Alto de la Chaquira. Je komt dan langs het smalle gedeelte van de Magdalena rivier en ziet wellicht onderweg nog meer archeologische beelden.
In de middag gaat de reis verder naar Popayán, ook wel het “witte stadje” genoemd vanwege de witte gebouwen en huizen.

Dag 8 - Stadstour Popayán & Transfer naar Cali
Excursie Stadstour Popayan: Onder begeleiding van een (Engelssprekende) gids ontdek je vandaag de culturele schatten van Popayán. Popayán had in de koloniale tijd veel dichters en schrijvers gevestigd. Daarnaast staat Popayan ook bekend als religieuze stad en tijdens de Paasweek (Semana Santa) vind je hier dan ook veel processies en religieuzen feesten. In de middag word je van Popayán naar Cali gebracht.

Dag 9 - Cali
Vandaag is vrij te besteden in Cali. Cali is de stad van de salsa en dansfestivals. Daarnaast is Cali een van de belangrijkste economische en industriele centra van het land. Ook is Cali bekend om de traditionele gerechten, een fusie van de Spaanse, Indische en Afrikaanse erfgoed.

Dag 10 - Koffie regio
Vandaag reis je verder naar de beroemde koffie driehoek. Colombiaanse koffie is natuurlijk bekend, echter de omgeving waar de koffie wordt verbouwd kent een overweldigende schoonheid. Verschillende ‘hacienda’s’ zijn omgetoverd tot prachtig verblijf en bieden de ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Je verblijft in neen sfeervolle hacienda.

Dag 11 - Salento & Cocora Vallei
Excursie Salento & Cocora Vallei: Tijd om de koffie regio te verkennen. Je wordt opgehaald door de gids en vertrekt naar Salento, een prachtig en kleurrijk plaatsje waar gezellige boetiekjes en koffiezaakjes te vinden zijn. vDaarna is het tijd om naar de Cocora Vallei te gaan. Je zult verstelt staan van de lengte van de palmbomen die je hier ziet, sommigen bereiken wel een hoogte van 70 meter. Het landschap is betoverend, met groene heuvels, nevel en de enorm lange palmbomen. Het is mogelijk een paardrijdtocht te maken in de omgeving of mee te rijden in een van de typische jeeps uit de omgeving. Lunch is inbegrepen.

Rondreis Rondreis Colombia Compleet CocoraDag 12 - Bezoek koffieplantage, Medellín
Excursie Koffieplantage (halve dag): Je gaat vandaag naar een koffieplantage en leert vandaag over het koffie proces. De gids vertelt over de productie van koffie en uiteraard wordt er ook een echt kopje Colombiaanse koffie geproefd. Lunch is inbegrepen.
In de middag word je naar Medellín gebracht.

Dag 13 - Medellín
Dag vrij te besteden in Medellín. Na Cartagena en Bogotá wordt Medellín genoemd als meest populaire stad van Colombia. Er zijn een aantal mooie musea en kunstgaleries te bezoeken in Medellín. De bekendste is de ‘Museo de Antioquia’, Het gebouw alleen al is prachtig om te zien.

Dag 14 - Guatap© & La Piedra del Peñol
Excursie Guatap© & la Piedra del Peñol: Je gaat vandaag op excursie naar Guatap©, een kleurrijk dorpje met allerlei beschilderde huizen. Elke schildering drukt een traditie van de regio uit. De huizen zijn prachtig gedecoreerd met bloemen, dieren of andere tekens. La Piedra del Peñol ligt 80 kilometer ten noordwesten van Medellín. Het is het oudste, mooiste dorp in het departement Antioquia. Het wordt ook wel ‘La Ciudad Madre’ (de moederstad) genoemd en behoort tot het nationale culturele erfgoed. Einde dag word je weer naar je hotel gebracht.

Dag 15 - Cartagena
Transfer naar de luchthaven van Medellín: Je vliegt vandaag naar Cartagena, de "Parel van de Caraiben" genoemd. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale stad die de geheimen van de geschiedenis binnen de muren, op de balkons van de gebouwen en in de smalle straatjes met kinderkopjes heeft weten te behouden.

Rondreis Rondreis Colombia Compleet CartagenaDag 16 - Cartagena
Vandaag is vrij te besteden in Cartagena. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling of neem een koetsritje op het plein bij ‘la Torre del Reloj’. Bezienswaardigheden zijn o.a. de kerk en het klooster van San Pedro Claver, het goud museum van Zenu (gesloten op maandag), de kathedraal, de kerk van Santo Domingo, het fort San Felipe de Barajas en het klooster en de kerk van La Candelaria op de heuvel van La Popa.

Dag 17 - Islas del Rosario
Excursie Islas del Rosario: Je bezoekt vandaag het nationale park Islas del Rosario, dat bestaat uit 43 eilandjes, mangroven en beschermd koraal. Wie geluk heeft spot vandaag dolfijnen. Het is genieten van de prachtige natuur en de temperatuur is er altijd prettig. Lunch is inbegrepen

Dag 18 - Tayrona National Park
Vandaag word je naar Tayrona National Park gebracht, op ± een half uurtje van Santa Marta. Tayrona heeft prachtige zandstranden, mangroves en ligt tegen een bergkam aan. In het park kun je aapjes, leguanen en andere dieren tegenkomen. Je verblijft in een cabaña op basis van halfpension en kunt lekker gaan genieten van zon, zee, rust en natuur.

Dag 19 - Tayrona National Park
Dag vrij te besteden. Geniet van de prachtige natuur of ontspan lekker op een van de mooie stranden in Tayrona National Park. Je kunt optioneel een wandeling onder leiding van een gids maken door het park. De wandeling duurt ongeveer 6 uur.

Dag 20 - Transfer Santa Marta, Vlucht naar huis (via Bogotá)
De mooie rondreis zit erop, je wordt vandaag naar de luchthaven van Santa Marta gebracht waar je de vlucht naar huis neemt. Afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt heb je een overstap in Bogotá, Madrid, of Panama stad
 
 

Prijzen Rondreis Colombia Compleet

• Vanaf € 3.045,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Colombia Compleet is inclusief:
- Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
- Binnenlandse vluchten
- 19 Overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
- Ontbijt
- Halfpension in Tayrona national park
- Lunch bij excursie Valle de Cocora
- Lunch bij excursie Koffietour
- Lunch bij excursie Isla del Rosario
- Transfers van- en naar de accommodatie zoals beschreven
- Excursies zoals beschreven in dag tot dag beschrijving
- Engelstalige gids bij de excursies
- Engelstalig aanspreekpunt tijdens de reis

De rondreis Colombia Compleet is exclusief:
- Intercontinentale vlucht
- Optionele excursies
- Overige maaltijden & drankjes
- Persoonlijke uitgaven
- Entree nationale parken
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Bogotá

stad met musea en koloniale straatjes

Rondreis Colombia CompleetBogotá Rondreis Colombia Compleet BogotBogotá
Tatacoa desert

gekleurde woestijn Tatacoa

Rondreis Colombia Compleet Tatacoa woestijn Rondreis Colombia Compleet Tatacoa woestijn
Santa Marta

Ecohabs in de natuur aan het strand, Tayrona park

Rondreis Colombia Compleet Tayrona Rondreis Colombia Compleet Tayrona
Guatapé

kleurrijk plaatsje, beschilderde huizen

Rondreis Colombia Compleet Guatape Rondreis Colombia Guatape
Popayan

stadje van de witte huizen Popayan

Rondreis Colombia Compleet Popayan Rondreis Colombia Popayan
Koffieregio

koffie hacienda's, heuvels en talloze vogelsoorten

Rondreis Colombia Compleet Koffie regio Rondreis Colombia Compleet Koffie regio
Cartagena

terug in de tijd binnen de stadsmuren van koloniaal Cartagena

Rondreis Colombia Compleet Cartagena Rondreis Colombia Compleet Cartagena
Rondreis Fascinerend Colombia
 
 

Rondreizen Fascinerend Colombia

Hotels- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- priverondreis- Individuele rondreis- Incatrail- Last Minute- Trekking- Vakantie