rOndreis
Colombia.nl
Engelstalige service in Colombia Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Andere interessante plaatsen in Colombia

Uiteraard zijn niet alleen genoemde highlights van Colombia interssant. Er is meer in dit uitgestrekte land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook nog een aantal interessante plaatsen in Colombia.

Graag adviseren wij jou bij het samenstellen van je eigen rondreis over wat kleinere plaatsen en relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
Interessante plaats Colombia: Villa del Leyva

Villa de Leyva

Villa de Leyva ligt ten noorden van Bogotá, op ± 3 uur rijden. Het plaatsje is bekend om het grote plein ‘Plaza Mayor’ en de gezellig straatjes met enorme keien en lokale boetiekjes. Villa de Leyva is een prachtig koloniaal plaatsje dat is omgeven door bergen. In de omgeving kun je dan ook perfect actieve tours doen zoals paardrijdtochten, wandelen of fietsen. Verder zijn er vlak buiten Villa de Leyva archeologische sites zoals het fossielenmuseum ‘el Fossil’ en ‘el Infiernito’. Ook kun je een bezoek brengen aan de Periquera watervallen, op ± 20 min. Afstand van Villa de Leyva. De watervallen liggen mooi verscholen in de bossen en je kunt hier een prachtige wandeling langs de rivier maken.

Villa de Leyva is vanuit Bogotá een must om te bezoeken. Ook is het mogelijk om door te reizen naar San Gil en Barichara, andere schitterende koloniale plaatsen.
 
 
Interessante plaats Colombia: Popayán

Popayán

Popayán wordt ook wel de “witte stad” genoemd, vanwege de vele witte gebouwen en huizen die er te vinden zijn. De stad ligt ten zuiden van Cali, op 1760 meter boven zeeniveau en heeft een koel klimaat. De koloniale architectuur maakt Popayán een bezienswaardigheid en zeer de moeite waard tijdens je reis. De stad is omringd door groene heuvels van de Cauca vallei en bieden een schitterend uitzicht. In de omgeving zij leuke plaatsjes te bezoeken zoals Silvia, een klein plaatsje tussen de suikerrietplantages. Hier leeft de inheemse gemeenschap Guambiana die haar oude tradities nog steeds in stand houdt.

Er zijn veel universiteiten in Popayán waardoor het een jong en levendige uitstraling heeft, mede ook door de vele barretjes met jonge mensen.

Wie het zo kan plannen, zou tijdens de Paasweek ‘Semana Santa’ moeten gaan, wanneer er allerlei religieuze optochten en feesten plaatsvinden.
 
 
Interessante plaats Colombia: Cali

Cali

Cali, ook wel de hoofdstad van de salsa genoemd, is een levendige stad en ligt midden in de Valle de Cauca. Vanwege de salsa zijn er vele dansfestivals te vinden in Cali, zoals het ‘festival de Mundial de Salsa‘ (september) en ‘Feria de Cali’ (december), wanneer de hele stad het teken van salsa en festiviteiten staat. Wie in Cali verblijft moet ook zeker een bezoekje brengen aan een van de suikerrietplantages in de valle de Cauca. Ook een uitstapje naar het nationale park Farallones is een aanrader voor wie de stad even wil ontvluchten.
 
 
Interessante plaats Colombia:Pacifische kust

Pacifische kust

De Pacifische kust van Colombia is een onontdekt gebied waar nog relatief weinig reizigers naartoe reizen. De kust bestaat uit grijze zandstranden waar tussen juli en eind oktober walvissen te spotten zijn. Ook schildpadden, vogelsoorten en dolfijnen komen voor aan de Pacifische kust. Vooral vanuit het plaatsje Bahia Solano kun je in het juiste seizoen walvissen en dolfijnen van dichtbij zien. De onderwaterwereld is bijzonder, het is dan ook een aanrader voor duikliefhebbers om te gaan duiken bij het nationale park van Isla Gorgona. Ook surfliefhebbers reizen graag naar de Pacifische kust vanwege de wilde zee. Vanuit het vissersplaatsje Nuqui kunnen natuur- vogelliefhebbers hun hart ophalen en tours boeken naar de omgeving waar watervallen, rotsen, rivieren en dichte jungle te vinden zijn.
 
 
Interessante plaats Colombia: Caño Cristales

Caño Cristales

Dit natuurwonder wordt door veel mensen gezien als de mooiste rivier ter wereld.

Gedurende het grootste deel van het jaar is de Caño Cristales een gewone rivier, maar in de periode tussen de seizoenen (juli – november) daalt het waterpeil van de rivier, waardoor het mos en de algen tot bloei komen en een schilderij van kleuren zichtbaar wordt van knalrood, felgroen tot geel en roze.

Caño Cristales ligt een paar honderd kilometer ten zuiden van Bogotá in het Nationaal Park Serranía de la Macarena in wat lastiger te bereiken gebied. Het dichtstbijzijnde plaatsje is La Macarena, waar je naartoe kunt vliegen (eventueel ook per bus) vanuit Bogotá.
De makkelijkste manier om vervolgens Caño Cristales te bezoeken is met een bij ons te boeken georganiseerde tour, waarbij je te paard of per ezel naar de rivier wordt gebracht.
 
 

Andere highlights in Colombia

Voor meer highlights in Colombia of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Cali

hoofdstad van de salsa midden in de Valle de Cauca

Interessante plaats Colombia: Cali Interessante plaats Colombia: Cali
Villa de Leyva

met het grootste plein van Latijns-Amerika

Interessante plaats Colombia: Villa de Leyva Interessante plaats Colombia: Villa de Leyva
Popayán

de witte stad met een jonge en levendige uitstraling

Interessante plaats Colombia: Popayán Interessante plaats Colombia: Popayán
Pacifische kust

onondekt gebied waar walvissen en dolfijnen gespot kunnen worden

Interessante plaats Colombia: Pacifische kust Interessante plaats Colombia: Pacifische kust
Plaatsen in Colombia
 
 

Plaatsen Colombia

Hotels- Bogota- Luxe reis- Huwelijksreis- Pereira- Honeymoon- Individuele rondreis- Armenia- Last Minute- Medellin- Vakantie