rOndreis
Colombia.nl
Engelstalige service in Colombia Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Highlights Colombia

Colombia is een groot land en er is veel te zien. Veel verschillende dingen ook. Hieronder vind je een opsomming van een aantal Must-See's in Colombia. Lukt dit niet allemaal in één reis, dan kun je ook keuzes maken en een ander deel bewaren voor een volgende rondreis. Vergeet niet dat Colombia bijna 28 x zo groot is als Nederland en België samen. Om het hele land te zien heb je dus wel meer dan twee weken nodig. Het is dus zaak om je rondreis zo slim mogelijk in elkaar te steken.
 
 
highlights Colombia Bogotá

Bogotá

In tegenstelling tot wat velen van Bogotá denken is deze stad zeer de moeite waard! De stad heeft verschillende uiteenlopende wijken die je kunt bezoeken, van het historische centrum ‘La Candelaria’ met prachtige gebouwen en bijzondere musea tot het hippe ‘zona rosa’, waar je kunt genieten van heerlijke restaurants en talloze bars. Bogotá bruist en heeft een perfecte combinatie van historie en moderne commercie. één van de hoogtepunten is het goudmuseum ‘El Museo del Oro’, het goudmuseum, waar de grootste collectie goud ter wereld te vinden is. Vanuit Bogotá zijn verschillende uitsapjes en excursies te maken, zoals een meerdaags bezoek aan Villa de Leyva, de zoutkathedraal van Zipaquirá, koffietours, of actieve tours als raften over de Rio Negro en mountainbiketours.
 
 
highlights Colombia Cartagena

Cartagena

In Cartagena heb je het gevoel terug te reizen in de tijd. In het oude centrum binnen de stadsmuur waan je je in de koloniale tijd. Cartagena staat dan ook terecht op de werelderfgoed lijst van UNESCO en biedt een architectonische schat aan prachtige gebouwen. De ligging aan de Caribische kust maakt Cartagena ook een bijzondere plek. Er heerst een Caribisch klimaat wat bijdraagt aan de geweldige tropische sfeer tijdens je reis door Colombia. In het centrum kun je met een koetsritje een overzicht krijgen van alle bezienswaardigheden, op het centrale plein bij de ‘torre reloj’ staan meerdere koetsen klaar om je rond te leiden. Vanuit Cartagena kun je een uitstap maken naar Islas del Rosario, een beschermd park van 43 verschillende eilandjes waar koraal, allerlei dieren, dolfijnen en een schitterende onderwaterwereld te vinden is. Ben je duikliefhebber? Dan kom je hier zeker aan je trekken!
 
 
highlights Colombia Koffieregio

Koffiezone, Salento

Wie het complete Colombia wil leren kennen moet zeker ook een bezoek aan de Koffiezone van het land brengen. Niet alleen omdat de Colombiaanse koffie zo bekend is, maar vooral omdat de omgeving er prachtig is! Oude koffie ‘finca’s’ zijn omgebouwd tot de meest schitterende accommodaties, waar u kunt verblijven tijdens uw bezoek aan verschillende plaatsen in de koffie regio van Colombia. Een van de mooiste plaatsjes is Salento, een kleurrijk historisch plaatsje met allerlei gezellige koffie boetiekjes en andere handwerk-winkeltjes. Vanuit Salento kun je gemakkelijk naar de Valle de Cocora, een schitterende vallei met palmbomen van wel liefst 60 meter hoog. In deze omgeving kun je mooie paardrijdtochten maken.
 
 
highlights Colombia Medellin

Medellín

Medellín wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de bergen, omdat het in een diepe vallei ligt. Het is een bruisende stad met een paar levendige wijken. In het centrum vind je het gezellig plein ‘Plaza Botero’ met de beroemde Botero-beelden en de prachtige kerk. Medellín is een vrij moderne stad met een skyline van kantoren en flats. Zeer de moeite waard is een bezoek aan een kunstgalerie of het bekende museum ‘Museo de Antioquia’, alleen het gebouw al is schitterend. Medellín heeft een geweldig uitgaansleven; hippe discotheken, bars en live muziek is ’s avonds overal te vinden. Vooral rondom ‘Parque Lleras’ hoor je overal muziek en gezelligheid. Ook staat Medellín bekend om de productie van bloemen. Reis je in augustus naar Colombia? Dan val je met de neus in de boter. Elk jaar staat Medellín in het teken van feest, muziek optredens en bloemencorso’s.
 
 
highlights Colombia Amazone

Amazone

Wie tijdens de reis naar de Amazone van Colombia reist, zal naar Leticia vliegen: het centrum van de Amazone. Leticia is te bereiken per vliegtuig (± 2 uur) vanaf Bogotá) en is uitvalsbasis voor meerdaagse tours naar de Amazone. Vanaf hier vaar je over de Yavari rivier naar je verblijf in de jungle. Tijdens je verblijf in de jungle lodge zul je genieten van de overweldigende natuur en ook veel dieren spotten zoals schildpadden, kaaimannen, apen, roze dolfijnen, zeekoeien en nog veel meer. Op een klein uurtje van Leticia ligt het nationale park Amacayuca. Wie niet diep de jungle in wil kan hier ook de beleving van het tropische regenwoud van dichtbij meemaken. Er zijn wandelingen en kanotochten te doen als dagtocht. Amacayuca betekent ‘rivier van de hangmatten’. Het ligt op 45 minuten van Leticia, te bereiken per speedboot. Dit nationale park is een geweldige gelegenheid om het regenwoud van dichtbij te beleven. Honderden soorten vogels en planten zijn er te vinden en u kunt hier geweldige (meerdaagse) wandelingen maken en o.a. slagen, kaaimannen en papegaaien tegenkomen Het beste seizoen om naar de Amazone van Colombia te reizen is het droge seizoen, van augustus tot november. Ook leggen tijdens deze periode de schildpadden hun eieren aan de zijkant van de rivier. Echter wie juist veel vogels wil spotten kan beter tussen februari en juni naar de Amazone reizen.
 
 
highlights Colombia San Andrés

San Andrés & Providencia

Zowel het eiland San Andrés als Providencia staat vooral bekend om de prachtige stranden die er te vinden zijn. Allemaal met palmbomen en helderblauw water, een echt paradijsje! Door de vele Afrikanen die hier ook wonen en de Creoolse achtergrond van veel inwoners heerst er een gezellig Caribische sfeer. De eilanden archipel is in 2000 uitgeroepen tot biosfeerreservaat van UNESCO. Beide eilanden zijn ideaal voor een zonvakantie en voor watersport- en duikliefhebbers. Er zijn 57 soorten koraal met verschillende zeeplanten en zeeschildpadden te vinden. Providencia is alleen via San Andrés te bereiken en daardoor iets minder toeristische dan San Andrés. Het is een idyllisch en groen eiland waar de reis door Colombia perfect van start kan gaan of juist eindigen met een ontspannen strandverblijf.
 
 
highlights Colombia Barichara

Barichara

Een van de mooiste plekjes van Colombia en nog niet veel bezocht, is Barichara. Dit schitterende authentieke plaatsje straalt een rust uit met stille straatjes en huizen in aarde-kleur, grote tegels en kunstenaars boetiekjes. De architectuur uit de koloniale tijd is hier perfect behouden. De kathedraal op het centrale plein is vooral in de avond wanneer deze verlicht is, een sprookje om te zien. Een wandeling naar de top van de heuvel is zeer de moeite waard en wordt beloond met een schitterend uitzicht over de vallei. De rit van Bucaramanga naar Barichara is een bijzondere route met veel haarspeldbochten en een adembenemend uitzicht over de majestueuze Chicamocha canyon.
 
 

Andere highlights in Colombia

Voor meer highlights in Colombia of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vindt er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Cartagena

Cartagena, parel van de Caribische kust

Highlights Colombia Cartagena Highlights Colombia Cartagena
Barichara

onontdekt stadje in bergachtige omgeving

Highlights Colombia Barichara Highlights Colombia Barichara
Providencia island

bountystranden en Caribische sfeer

Highlights Colombia Providencia Highlights Colombia Providencia
Bogotá

stad met prachtige musea, gezellige wijken

Highlights Colombia Bogotá Highlights Colombia Bogotá
Rosario islands

stranden, mangroves en schildpadden

Highlights Colombia Rosario islands Highlights Colombia Rosario islandsn
Highlights Colombia
 
 

Highlights Colombia

Hoogtepunten- Specials- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Cali- Stranden- Escobar-tour