rOndreis
Colombia.nl
Engelstalige service in Colombia Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Beste reistijd om naar Colombia te reizen

Colombia heeft een droog seizoen en een regenseizoen. In de droge periode (december – februari & juli en augustus) is het prettiger reizen, zeker als je ook trektochten wilt maken. De Caribische kust is een stuk droger dan de Pacifische westkust, waar gedurende het hele jaar regelmatig veel regen valt. Ook in de Amazone kan het regelmatig regenen, vooral tijdens de maanden januari t/m juni.

Het hoogseizoen in Colombia geldt in december & januari en juni en juli, waardoor deze maanden meer drukte te verwachten is omdat Colombianen zelf vakantie hebben.

 
 

Droge seizoen:

Het droge seizoen valt in december t/m februari en ook in juli & augustus.
In het noorden van Colombia is het droge seizoen van december tot maart en in het zuiden loopt de droge periode van half juni tot half juli.
 
 

Regenseizoen:

In oktober, november, mei en juni regent het ’t meeste in Colombia. De meeste regio’s in Colombia hebben een tropisch klimaat, wat hoge temperaturen en veel neerslag met zich meebrengt. Vooral langs de westkust (Pacifische kust van Colombia) kan het gedurende het gehele jaar veel regenen. In het oosten van het land regent het i verhouding een stuk minder.
Het noorden van Colombia heeft een regenseizoen dat loopt vanaf mei t/m november. In Bogotá is niet echt sprake van een regenseizoen, hoewel het tussen december - maart en juni – augustus wel meer regent dan normaal.
In het Amazonegebied in het zuiden van Colombia zijn de seizoenen omgedraaid. De periode juni tot en met september is hier minder nat dan de rest van het jaar. Het regent echter wel he gehele jaar door in de Amazone.

 
 

Beste reistijd Colombia

Seizoen- Zomer- Temperatuur- Regentijd- Lente- Regenseizoen- Individuele rondreis- Winter- Weer- Herfst- Vakantie